HDP Mersin İl Eşbaşkanı polis saldırısında yaralandı

Haber/Fatoş Sarıkaya- HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, yapılmak istenen basın açıklamasında polisin saldırısı sonucu yaralandı. Sağ ayağı alçıya alınan Kuş ve Yeşil Sol Parti Milletvekili Ali Bozan, kolluk güçleri hakkında suç duyurusunda bulunacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mersin İl Örgütü önceki gün basın açıklaması yapmak isterken polis engeli ile karşılaşmıştı. HDP il binasının bulunduğu pasajda kitlenin önüne çevik kuvvet ve çok sayıda polis ile set çekilmişti. Polisin kitleyi itmesi sonucu yere düşüp yaralanan HDP Mersin İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi edilen Kuş’un sağ ayağı alçıya alındı. Olaya ilişkin Kadından Haber’e konuşan Bedriye Kuş ve Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, kolluk kuvvetleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını duyurdu.

“SALDIRILAR BİZE GERİ ADIM ATTIRAMAYACAK”

Polis saldırısında yaralanan İl Eşbaşkanı Bedriye Kuş, o anları şöyle anlattı:

“Kamışlo Kantonu Eşbaşkanı Yüsra Derviş’in silahsız hava araçlarıyla öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması yapmak istedik. Biz kadınlar katledilmesin, savaş politikaları son bulsun diye açıklama yapmak isterken il binamız abluka altına alındı ve basın açıklaması yapmamız engellendi. Polisin yoğun bir şiddeti ile karşı karşıya kaldık. Milletvekilimiz Ali Bozan’a ‘Sen kimsin’ diye sözlü saldırılarda da bulunuldu. Polisler, bilinçli olarak polemik yaratıp bu tartışmayı uzattılar. Daha istişareler sürerken bize saldırmaya başladılar. Bu sırada yere düştüm, ayağım burkuldu. Hastaneye giderek darp raporu aldım, ayağım alçıya alındı. Darp raporuyla birlikte önümüzdeki günlerde savcılığa suç duyurusunda bulunacağım”

AKP iktidarının baskıcı yöntem ve saldırılarının özellikle HDP, Kürtler ve kadınlar üzerinde yoğun bir şekilde uygulandığını belirten Kuş, tüm bu baskıların kendilerine geri adım attırmayacağının altını çizdi.

BOZAN: KOLLUK KUVVETİ SUÇ İŞLEDİ

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, basın açıklamasının anayasal hak olduğunu ve herhangi bir suç unsuru bulundursa dahi kolluk güçlerinin bunu engelleme yetkisinin olmadığını hatırlattı.

Bozan, “İlçe Emniyet Müdürünün hukuk tanımaz bir tavrı, tarzı vardı. Basın metninin içeriği ile ilgili bir suç unsuru olduğu düşünülüyorsa bununla ilgili karar verecek yerler mahkemelerdir. Ancak dün biz şunu gördük: Akdeniz İlçe Emniyet Müdürü kendini kanun ve mahkemeler üzerinde görüyor. Kendisi ile müzakare etme çabalarımıza rağmen talimat verdi ve saldırıya maruz kaldık. İl Eşbaşkanımız Bedriye Kuş yaralandı. Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bizim herhangi bir şikayetimiz olmadan suç işleyen kolluk hakkında soruşturma başlatması gerekiyor. Burada Akdeniz İlçe Emniyet müdürü, polis suç işledi. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

Paylaş

İlgili Yazılar